Kulinarika
Domače bohinjske jedi
Prav lepo vabljeni v našo gostilno, kjer so vam v naši stalni ponudbi na voljo izbrane domače jedi. Pripravljene na moderen način, a vendar s pridihom preteklosti.
- Ričetova juha,
- Ričet s suhim mesom,
- Vampi po tržaško,
- Telečja obara z ajdovimi žganci,
- Gobova juha z ajdovo kašo in lokalno kislo smetano,
- Bohinjski ajdovi krapi s kislo smetano ali gobovo omako,
- Domači sirovi štruklji z gobovo omako,
- Kmečka ponvica,
- Domača pečenica in krvavica z repo ali kislim zeljem,
- Svinjska pečenka s praženim krompirjem,…
Hišne specialitete
Kuharski mojstri ob pomoči lastnice ge. Vere – šefice kuhinje, vas bodo razvajali s številnimi posebnostmi:
- Bohinjska postrv,
- Jelenovi medaljoni v gobovi ali poprovi omaki,
- Hišno nabodalo z pečeno zelenjavo,
- Dobro uležan ramstek, polnjen s šunko in bohinjskim sirom,
- Telečji zrezek v gobovi omaki ali po dunajsko,
- in še in še…
Vegetarijanske in veganske jedi
- Gobova juha z ajdovo kašo
- Špageti/domači njoki/riževi rezanci z gobami ali s smetanovo omako
- Sirovi štruklji z gobovo omako
- Bohinjski ajdovi krapi
- Tris zelenjave z žara
- Pica vegi, pica tuna ali pica 4 siri
- VEGANSKE JEDI:
- Kremna bučna juha
- Gobova juha z ajdovo kašo
- Veganska mineštra z gobicami in čičeriko
- Testenine z domačo bolonjsko (sojino) omako
- Štruklji (sojina škuta)
- Čokoladni/orehovi štruklji
- Veganska pica (zelenjava in veganski sir)
- Pica boloneze (veganska bolonjska omaka, veganski sir)