Kulinarika

_

Domače bohinjske jedi

Prav lepo vabljeni v našo gostilno, kjer so vam v naši stalni ponudbi na voljo izbrane domače jedi. Pripravljene na moderen način, a vendar s pridihom preteklosti.

  • Ričetova juha,
  • Ričet s suhim mesom,
  • Vampi po tržaško,
  • Telečja obara z ajdovimi žganci,
  • Gobova juha z ajdovo kašo in lokalno kislo smetano,
  • Bohinjski ajdovi krapi s kislo smetano ali gobovo omako,
  • Domači sirovi štruklji z gobovo omako,
  • Kmečka ponvica,
  • Domača pečenica in krvavica z repo ali kislim zeljem,
  • Svinjska pečenka s praženim krompirjem,…

Hišne specialitete

Kuharski mojstri ob pomoči lastnice ge. Vere – šefice kuhinje, vas bodo razvajali s številnimi posebnostmi:

  • Bohinjska postrv,
  • Jelenovi medaljoni v gobovi ali poprovi omaki,
  • Hišno nabodalo z pečeno zelenjavo,
  • Dobro uležan ramstek, polnjen s šunko in bohinjskim sirom,
  • Telečji zrezek v gobovi omaki ali po dunajsko,
  • in še in še…

Vegetarijanske in veganske jedi

  • Gobova juha z ajdovo kašo
  • Špageti/domači njoki/riževi rezanci z gobami ali s smetanovo omako
  • Sirovi štruklji z gobovo omako
  • Bohinjski ajdovi krapi
  • Tris zelenjave z žara
  • Pica vegi, pica tuna ali pica 4 siri
  • VEGANSKE JEDI:
  • Kremna bučna juha
  • Gobova juha z ajdovo kašo
  • Veganska mineštra z gobicami in čičeriko
  • Testenine z domačo bolonjsko (sojino) omako
  • Štruklji (sojina škuta)
  • Čokoladni/orehovi štruklji
  • Veganska pica (zelenjava in veganski sir)
  • Pica boloneze (veganska bolonjska omaka, veganski sir)